Министър Московски уволнил всички от ДАИ, замесени в схемата с продажбата на книжки!

В ДАИ са уволнени всички, за които има данни за участие в схемата за продажба на книжки. Белите кабини не е възможно да се измамят. Минаваш през скенер, за да влезеш. После сядаш в щумо и зувко изолирана кабина. Няма мобилна мрежа. Това обяви министър Ивайло Московски пред Би Ти Ви. 

„Има неща, които може да се подобрят още. Успяхме да вдигнем малко заплатите в ДАИ, но мислим и в тази посока“, обясни още министърът.

Московски е доволен, че ЕК е одобрила помощ от 224 млн. евро за БДЖ. „Така ще може да продължим стратегията за оздравяване на БДЖ. ЕК повярваха, че пътят за стабилизиране на железниците е правилен. Става въпрос за безлихвен заем от бюджета, като сумата няма да е предоставена наведнъж. Първо трябва да покрием плащанията с наказателни лихви. 14 млн. лева на година само от наказателни лихви. И това е от просрочия от неплащане на дългове. От 850 млн. намалихме дълговете до 350 млн., но не сме рехабилитирали или купили нови влакове“, разказа още той, пише pik.bg.

Попитан за концесията на Летище София, Московски разкри: „Летище София ще бъде дадено на концесия. В последно време политизиране на темата в посока национална сигурност. Некомпетентни са твърденията, че ще стане дъщерно на турска компания. В договора са разписани всички инвестиции, които трябва направи концесионера. Концесията е полезна за държавата. Летищата във Варна и Бургас са концесионирани от БСП и нещата там са супер. Договорът се прекратява на мига, ако не се спазва.“

Banner 468 x 60 px