Европейски ден на спорта в училище отново ще раздвижи учениците в цялата страна

2017 година ще бъде третата година, през която сдружение „BG Бъди активен“ ще организира националния празник посветен на спорта в училище – Европейски ден на спорта в училище. Събитието ще се състои на 29-ти септември, а очакваната бройка включили се училища е близо 400.

През 2016 година повече от 300 училища от над 180 населени места в страната взеха участие в Европейския ден на спорта в училище, който се проведе на 30 септември. Заедно спортуваха и се забавляваха над 55 000 деца и младежи, като близо 6000 родители и учители също се раздвижиха с тях. Най-активният ден в училище е пример за събитие, обединяващо ученици от цялата страна в един активен спортен ден, изпълнен с много игри, спорт и веселие. През 2016 България бе на призовото второ място в Европа от всички участващи 19 държави с най-много раздвижени ученици.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Европейски ден на спорта в училище дава възможност на училищата:

• Да популяризират физическото възпитание и спорта в училищата.

• Да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора и да ги мотивират да са по-активни през целия ден.

• Да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот.

• Да засилят социални умения сред учениците и тяхната мотивация за участие в различни инициативи.

• Да са част от Европейското движение подкрепено от Европейската комисия.

В България инициативата се координира от сдружение „BG Бъди aктивен“. За да станете част от нея вие трябва:

• Да свалите и разгледате ръководството за организиране на Европейски ден на спорта в училище от страницата с ресурсите на сдружението

• Да изпратите писмо за повече информация на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да се свържете с BG Бъди активен на телефон: 0898 296705

• Да регистрирате вашето училище в инициативата в страницата за регистрация

• Да разпространите информацията сред своите ученици и техните родители и да ги поканите да участват активно.

Европейският ден на спорта в училище дава на децата чудесната възможност да се включат в различни физически активности, изпълнени с позитивни емоции. Съществуват редица начини, чрез които ЕСДУ може да подсили вашата училищна дейност, както и да подпомогне училищните приоритети.

Banner 468 x 60 px