Варна взе под наем автобуси от Пловдив

Общинският превозвач на Варна „Градски транспорт“ сключи договор с пловдивската фирма „Хеброс бус“ АД за наемане на 10 автобуса, които да бъдат използвани за превозването на пътници в града, съобщи Moreto.net. Контрактът е подписан на 21 септември, но е публикуван на страницата на превозвача в началото на октомври.

Договорът е сключен за срок от 12 месеца. В този период „Градски транспорт“ ще ползва срещу 136 800 лева десетте автобуса тип „соло“ с марки „Мерцедес“ и „Ман“. Според уговорката превозните средства трябва да бъдат предоставени до 10 дни след подписване на контракта.

Наемодателят се ангажира да плаща застраховка „Гражданска отговорност“ и други сметки, свързани с данъци и задължения към държавата. Общинският превозвач обаче се задължава да плаща разходите по застраховка „Каско“ за взетите под наем автобуси.

Автобусите ще бъдат пускани по градските линии в случаи на спешна нужда, когато някое от старите возила излезе от строя. На този етап по линиите във Варна се движат 70 нови автобуса. Останалите няколко десетки возила са стари, като някои от тях са на повече от 20 години.

 

Banner 468 x 60 px