Близо 300 участници посреща десетият юбилеен конкурс ''С песен и обич творим добро“ в Пловдив

Над 270 участника ще събере десетото юбилейно издание на тридневния международен конкурс за детско-юношеско творчество ''С песен и обич творим добро“, който започва в Пловдив от петък, 13 октомври. Събитието е организирано отново от ДВФ “Омайниче“, Община Пловдив и Военен клуб – Пловдив. „Главният виновник“  за случването на конкурса е Таня Орманова -  създател и ръководител на детската вокална формация.

''С песен и обич творим добро“ ще даде сцена за изява на смели, млади таланти до 19-годишна възраст от цялата страна в красивия и древен Пловдив, избран за Европейска столица на културата през 2019 г. Куп грамоти, медали, награди и подаръци очакват всички участници и художествени ръководители, а за лауреатите са предвидени дипломи, плакети и парични награди", разказа Орманова.

Тази година конкурсът е посветен на 10 години от създаването на вокална група „Бон Мин“ при Комплекса за социални услуги Олга Скобелева. На тържествения концерт, който ще се състои в петък от 19 часа, ще участват младежи, които са във вокалната формация от създаването й от Мария Топчиева.

Удоволствието да присъждат наградите ще имат отбрано детско жури от ДВФ “Омайниче“ и професионално, безпристрастно и отдадено на децата и песента жури в състав - Ваня Костова, Мими Иванова и Невена Пейкова.

Конкурсната програма ще продължи три дни, а заключителният концерт и връчването на наградите ще е в неделя, 15 октомври, от 17 часа.

Военен клуб – Пловдив очаква всички участници и гости на конкурса. Входът е свободен.

 

 

 

 

Banner 468 x 60 px