Гарелов с нови разкрития за Герджиков и Елена Йончева!

Малко съм засегнат от случилото се, защото ми се струва че наказанието ми бе прекалено силно. Спомням си, че седмица по-рано в същата телевизия защитих Тома Томов, но тогава Герджиков ме поздрави. Тогава обаче не споменах Борисов. Това заяви в ефира на bTV Иван Гарелов.

"Аз изпитвам добри чувства към Герджиков и го уважавам. Действал е според правилата си. Аз обаче също си имам свой морал и разбирания. Ако ти на един журналист убиеш биографията, е по-зле от това да го убиеш физически", изтъкна той.

Журналистът каза обаче, че същевременно изпитва и едно облекчение от случилото се, защото усетил как откакто влязъл във властта, хората го гледали с едно неодобрение. В момента, в който я напуснал, всичко се оправило. Допълва и, че никога не се е радвал на такава колегиална подкрепа, която е усетил сега.

"Герджиков сам ми звънна и ме покани за съветник. Не е през Елена Йончева", каза още той. Запитан дали усеща, че е нарушил правилото за неутралност, Гарелов отговори: "Преди това не съм се замислял дори за миг, че нарушавам нещо по правило. Не смятам, че този спор имаше предизборен характер. Ние обсъждахме съдбата на един журналист и това е повече от един предизборен дебат. Бях предизвикан от моя опонент и казах мои мисли за Борисов. Те обаче са продиктувани от позицията ми на наблюдател. Дори да бях съветник на Бойко, същото щях да му кажа".

"Не мога да изясня ролята на смс-а на Борисов, но съм сигурен че има такъв. Герджиков сам ми го каза. С никого не съм се чул. Малко след като излязох от кабинета на Герджиков, той ме пита дали искам сам да си подам оставката, но му казах по-добре той да я напише, за да е ясен мотивът", добави Гарелов.

Запитан за двата милиона и Сомалия, той отвърна: "Ще го преразкажа от свидетели. Чул съм, че България е превела тези пари на Франция за освобождаването на българката. Но не българското разузнаване ги е превело на френското – те не си превеждат пари. По това време Елена Йончева е там и снима филма за сомалийските пирати – ето по този начин е свързана с историята. Питах я дали е работила за разузнаването, каза, че не е и никой не ми е потвърдил подобно твърдение".

Banner 468 x 60 px

Main Menu