Бизнесменът, убил велосипедист, има 38 нарушения на пътя, пуснаха го от ареста

Бизнесменът, убил велосипедист, има 38 нарушения на пътя, пуснаха го от ареста в. Марица

Окръжният съд в Пловдив отреди най-леката мярка за бизнесмена Тодор Неделчев, който е в ареста от четвъртък след инцидента с 85-годишен велосипедист до Библиотеката. Той поиска да излезе на свобода, защото имал 38 служители, които разчитали на него като работодател и искал да може да обърне внимание на двете си деца по време на лятната ваканция.

Съдия Михаела Добрева освободи Неделчев и определи "подписка", поради липса на конкретни предпоставки Неделчев да се укрие.

Обвинителят Марин Пелтеков твърдеше пред съда, че са налице и трите комулативни предпоставки за най-тежката мярка "задържане под стража" - за престъплението се предвижда от 2 до 6 години затвор. Освен това съществувало и реално предположение, че именно Неделчев е извършил престъплението. Пелтеков добави, че има и възможност бизнесмена да извърши ново подобно деяние, защото имал 38 нарушения на ЗДП.

Обвинението подчерта, че според записите от видеокамерите на улица "Велико Търново", загиналият Петър Стамболов е спрял на кръстовището, пропуснал е идващия насреща автомобил, огледал се е и тогава понечил да пресече. Свидетел от мястото на инцидента не бил чул спирачки, а само тъп удар от сблъсъка.

Адвокатът на водача Цветанка Ботева пък подчерта, че Неделчев е останал на мястото на инцидента и е оказал пълно съдействие на разследващите органи. Той имал и две деца, за които трябвало да се грижи. Тя поиска по-лека мярка и предложи домашен арест.

Съдът обаче реши да пусне Неделчев с „подписка“.

Banner 468 x 60 px