Осмокласник бие момче с метален бокс, отказало му огънче

  • Published in Крими

Осмокласник от Нова Загора застава утре пред съда заради нападение с метален бокс срещу друго момче от града, съобщиха от Апелативна прокуратура Бургас. Инцидентът е станал на 16 юли т.г., но тъй като извършителят Александър Т. е непълнолетен, наказанието се редуцира. Поради тази причина прокуратурата е внесла в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административна санкция спрямо тийнейджъра.

Бруталното нападение е извършено около 22.30 ч. на 17 юли. Пострадалият Д.С.изпращал приятелката си през парк, който не бил осветен. На една от пейките видели осем момчета, които пушели цигари и си говорили. Сред тях бил и Александър Т. Групата поискала огънче от пострадалия и приятелката му, но момчето на два пъти отговорило, че няма запалка.

Тогава осмокласникът Александър, който носел в себе си метален бокс, застигнал Д.С. и го ударил в гръб по главата с бокса. Раненото момче е откарано в болница с разкъсно-контузна рана в тила, а малко по-късно биячът е задържан. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство с нанасяне на лека телесна повреда./24 часа

Banner 468 x 60 px