Силна лятна буря връхлетя Пловдив

Здрава лятна буря връхлетя над Пловдив. След адската жега днес, в момента брули силен вятър и се излива пороен дъжд.

Гръмотевици трещят толкова силно, че се включват по- чувствителните аларми на колити.

За броени минути улиците опустяха, а предвидливи шофьори гледат да приберат и колите, за да не се стовари някой клон.

 

С голям концерт в Пловдив казват „НЕ на наркотиците!“

По повод Международния ден за борба с наркотиците – 26 юни,  Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Пловдив, организират ежегоден концерт с доброволци от младежки организации, млади таланти от гр. Пловдив и професионални изпълнители. Проявата е  под надслов „Живот или наркотици? Изборът е ТВОЙ!” и е част от кампанията на общинската структура „Твоят живот е в твоите ръце!”. 

         Концертът ще се проведе на 26.06.2017 г. в „Цар Симеоновата градина” - Оркестрината от 17.00 ч. до 21.00 ч. Събитието ще бъде открито от заместник-кмета по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и председателя на ОСНВ – Пловдив Живка Йовчева.

           Със своето участие, младежите ще заявят съпричастност в борбата с психоактивните вещества и ще кажат „НЕ на наркотиците!”.

Предвиденото мероприятие има за цел да покаже една различна  алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора чрез ангажираност с изкуство и творчество в областта на музиката и танците.  

ОСНВ с ПИЦ - Пловдив поема нелеката отговорност да мобилизира, подкрепи и вдъхнови хората от различни възрастови групи и социални съсловия, да предприемат действия срещу употребата на наркотици.

Ежегодният концерт е под патронажа на кмета на Община Пловдив – инж. Иван Тотев. 

 

С концерт „50 години Щурците“ започва Есенния салон на изкуствата в Пловдив на 3 септември

С разтърсващ концерт на група Щурците ще бъде открит тазгодишния Есенен салон на изкуствата в Пловдив.  Шоуто „50 години ЩУРЦИТЕ“, което препълни зала Арена Армеец и събра повече от 12 000 души публика ще зарадва пловдивчани и многобройните гости на града на 3 септември 2017 г. в Античния театър в Пловдив. Това обявиха на специална пресконференция днес Васил Върбанов – собственик на радио Тангра, който е и организатор на емблематичния, чисто пловдивски фестивал „Sounds of the Ages” и Александър Държиков – заместник - кмет „Култура и туризъм“. 

"Детмаг" става част от Пловдив 2019

Съдебните дела за пространството пред Кино "Космос" между община Пловдив и собствениците на магазините ще продължат поне до средата на следващата година. Това каза кметът Иван Тотев днес, предаде репортер на PlovdivNews.

Къща "Клианти" - новата перла на Стария град

 Обновената къща „Клианти“ – новата перла на Старинен Пловдив, официално отвори врати за посетители. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев преряза лентата, предаде репортер нa PlovdivNews.

Започна преасфалтирането на ул. “Карловска”

Започна преасфалтирането на ул. “Карловска” в пловдивския район “Северен” в частта си зад казино “Риц”. Райкметът инж. Ральо Ралев направи днес първа копка, с която даде старт на ремонтните дейности.

Поредно класиране в детските градини и ясли в Пловдив

В проведеното на 21.06.2017 г. класиране за прием в детските заведения взеха участие 1864 деца. От тях 925 са на яслена възраст. Обявените места бяха общо 1352 – 260 за яслените групи, 803 за първа възрастова група, 130 за втора и 159 общо за подготвителните групи (за 5- и 6-годишни деца). 

Banner 468 x 60 px

Main Menu