Кмет и малучгани садиха храсти и дръвчета в "Северен"

Първа залесителна акция за есенния сезон проведе днес администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Предстоят още няколко такива акции в следващите дни до края на месеца.

В еко инициативата взеха участие и дечица от ДГ “Бреза”, които придобиха основни умения и знания в засаждането и отглеждането на растенията.

Красота: Сцена и огромна елха, вместо празен фонтан в центъра на Пловдив

Фонтанът на площад Стефан Стамболов вече е източен, предаде репортер на PlovdivNews. Както вече писахме за Коледните празници вместо празен фонтан, пловдивчани и гостите на града  ще се наслаждават на красива сцена. В центъра пък ще бъде поставена 15- метрова елха, която ще грейне на 1 декември.

Вече започна и монтирането на Коледната украса в града, която тази година ще е още по- богата.

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев даде старт на залесителната кампания в района

Със засаждането на няколко дървета започна залесителната кампания в район „Южен“ . Близо 30 дървета от вида: чинар, еводия, златен кипарис, ливански кедър и магнолия ще бъдат засадени в зелените площи.

Чист ли е Пловдив? Променя ли се манталитета на пловдивчани? Ето го отговора!

Има ли вече гражданско самосъзнание и променя ли се манталитета на пловдивчани да спазват нормите за изхвърляне на отпадъците и да не създават предпоставки за замърсявания. С този въпрос от PlovdivNews се обърнахме към шефа на ОП"Чистота" Иван Стоянов. 

Ето кои напират за шеф на зала "Колодрума" в Пловдив

Дами с опит в организиране на събития и мъже с афинитет към спорта се надпреварваха кой да оглави пловдивската зала "Колодрума". Заплатата е 1000 лева. Те се наредиха на опашка и бяха препитани от комисия, огламена от зам.-кмета Розалин Петков.

Деца дефилираха в "Южен" с костюми от опаковки

С дефиле от костюми, изработени от опаковки, учениците от СУ „Св. К. Кирил Философ“, СУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Стоян Михайловски“ започна награждаването в конкурса за изработка на изделие или костюм от отпадъчни материали. Сред тях се открояваха един „Ангел“ , „Дявол“ и  Сребърна принцеса .

Banner 468 x 60 px

Main Menu