Четирима пловдивчани с най-високото отличие „Златен век”

Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На официална церемония вчера в Национална галерия „Двореца“ престижните отличия на Министерството на културата получиха творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

Къщите около Пловдив стават все по-търсени, купувачи плащат по 30 000 евро

С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година, спрямо същия период на миналата 2017-та. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуска на Imoti.net в града. Оказва се, че едни от най-търсените имоти във втория по големина град в България са къщите в близост до Пловдив.

Микробиолози създават Ван Гог и други шедьоври с палитра от бактерии

Когато стане въпрос за изкуство, бактериите и плесените не са първото нещо, за което се сещаме, но учени от България показват художествената страна на една неособено привлекателната тема в изложбата „Агар Арт“. Тя ще се проведе между 1 юни и 1 юли тази година в Регионалния природонаучен музей – Пловдив и включва 40 творби от микроорганизми.

Академичните среди на „Централен“ отбелязаха 24 май заедно с Георги Стаменов в двора на администрацията

На събитието присъстваха г-жа Савина Петкова, Председател на Общински съвет-Пловдив и директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ г-н Йордан Илиев. На 22.05.2018г. Георги Стаменов и екипът му посрещнаха над 60 директори на детски градини и училища, ректори на ВУЗ, преподаватели и представители на културни институти в гр. Пловдив.

Серия от инициативи в Пловдив за Международния ден на биоразнообразието – 22 май

Директорът на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев и възпитаници от училище „Св. Патриарх Евтимий“ засадиха храсти в двора на учебното заведение по повод Деня на биоразнообразието. Учениците от 4 „б“ и „в“ клас помогнаха при озеленяването, надявайки се по този начин да оставят „зелена“ следа в любимото си школо. По-късно директорът на РИОСВ – Пловдив, кметът и зам.-кметът на район „Западен“ Димитър Колев и Георги Георгиев бяха гости на най-новата и зелена детска градина в Пловдив – „Мир“.

Николай Чунчуков отличи учители от район „Източен“ за 24 май

24 директори и учители от „Източен“ бяха отличени за значителен принос за развитието на образователното дело, като 7 от тях получиха специален плакет на района. Това стана по време на традиционната тържествена церемония, организирана от кметството в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Нов параклис на летище Пловдив

Областният управител Здравко имитров присъства на освещаването на новия параклис на летище Пловдив „Св. Св. Козма и Дамян“. Тържественият водосвет беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, в присъствието на Знеполския Епископ Арсений, свещенослужители от храмовете „Св. Богородица“ и „Св. Марина“, заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров, Димитър Керин, главния секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, директора на летище Пловдив Христо Щерионов и служители.

Вижте кой ще ремонтира площад "Централен"

Фирма „Драгиев и ко“ е избрана за изпълнител на поръчката за реконструкция на площад „Централен“. Според условията на обществената поръчка тя трябва да направи инженеринг, проектиране на реконструкцията на площада, съгласуване с НИНКН и изпълнение.

Връчиха "Знак за качество" на Съвета на Европа на Младежки център - Пловдив

ОП „Младежки център“ – Пловдив вече е със „Знак за качество“ на Съвета на Европа. Отличието беше връчено на заместник-кмета Георги Титюков и директора на общинското предприятие Димитрия Андонова днес по време на официална церемония от Гордана Бержан - Директор на Европейски младежки център в Будапеща и координатор на програмата.

Banner 468 x 60 px