Големият музикант Девин Таунзънд вече е в Пловдив, каза много интересни неща

Големият музикант Девин Таунзънд вече е в Пловдив и се готви за разтърсващия концерт на Античния театър тази вечер, предаде репортер на PlovdivNews.
Таунзънд остана удивен от залата за пресконференции в община Пловдив. "Това е уникална зала", възкликна музикантът и добави "Аз съм много щастлив, че съм тук и ще направя този невероятен концерт със симфоничния оркестър".
"Избрал съм си този начин на живот и той ми харесва. Не съжалявам за нищо, освен за това, че рядко виждам сина си, който тренира футбол", заяви Таунзънд.
Относно това, че Пловдив ще бъде Европейска културна столица през 2019 г. той даде няколко препоръки.
"Може да наемете 400 клоуна да се качат на колела и да свирят на кларинети. Да има платна, на които хората да рисуват. Да има много места с електричество, за да могат хората да си зареждат телефоните и да снимат. И най- вече да има много свободен алкохол, за да празнуват хората".
Относно изтичащите видеа в интернет Таунзънд коментира: "Все още не е изтекло видеото, в което мастурбирам, но може и това да стане".
Таузън раздаде автографи и се отправи на репетиция със симфоничния оркестър.

Пловдив отбеляза тържествено 109-ата годишнина от обявяването на независимостта на България

Пловдив отбеляза тържествено 109-ата годишнина от обявяването на независимостта на България. Честванията започнаха с молебен в храм "Света Неделя" и поднасяне а цветя пред паметника на Александър Малинов, предаде репортер на PlovdivNews.

СНИМКИ: Цар Фердинанд обяви Независимостта на България на централния площад в Пловдив

Цар Фердинанд бе посрещнат на централния площад в Пловдив. Той слезе файтона и обяви независимостта на България, прочитайки манифеста.Във въздуха проехтяха десетки изстрели. Десетки жители на града гледаха възстановката на събитията от 1908 г., представени Комитет „Родолюбие“, предаде репортер на PlovdivNews.
На 22 септември 1908 година, използвайки създалата се благоприятна международна обстановка и ефекта от младотурската революция, княз Фердинанд
обявява България за независима държава от Великата порта и се провъзгласява за цар на всички българи. С този акт съединената през 1885 година Българска държава става пълноправен член на европейското семейство.
Ден след като обявява Независимостта в столицата, Фердинанд идва да отбележи събитието и в Пловдив.
Честванията започнаха с молебен в храм „Св. Неделя” и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Александър Малинов. Следва тържествен ритуал пред колоната на Независима България.

Есенният Панаир на занаятите стартира с български фолклор и много настроение

С традиционно българско хоро на площада пред Римския стадион бе даден старта на Есенен панаир на занаятите.За доброто настроение на публиката се погрижиха участниците от група за народни танци „Китка”-гр. Раковски.Организатори на събитието са: Община Пловдив, ОП „Туризъм”, ОИ „Старинен Пловдив”, Регионална Занаятчийска Камара- Пловдив и Регионален етнографски музей - Пловдив. Проявата е част от Празници на Стария град 2017.

Ето как Пловдив ще отбележи Деня на Независимостта

Община Пловдив и Комитет „Родолюбие“ канят всички жители и гости на Пловдив на 22 септември 2017 г. от 10:30 часа на площад „Централен“ пред Военния клуб, където ще се представят живи картини на „ Посрещането на цар Фердинанд в Пловдив“.

Обновяват учебни и детски заведения в Пловдив по ОП „Региони в растеж”

Безвъзмездно финансово подпомагане за близо 16 милиона лева предстои да получи Община Пловдив по проект „Образователна инфраструктура” – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в града по ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

Ето я снимката, която спечели конкурса „Велосипедът – 200 години история, традиция и съвремие”

Донка Тамбукова е големият победител в конкурса на район „Западен” за най-добра снимка на тема „Велосипедът – 200 години история, традиция и съвремие”. Тя получи днес своята награда – чисто нов велосипед, лично от кмета на района Димитър Колев. Наградата е осигурена от фирма "Макском", които са партньори на конкурса.

С тържество и състезание в район „Южен“ отбелязаха седмицата на мобилността

На площадката по безопасност на движението в район „Южен" се проведе състезание с велосипеди под надслов „Заедно стигаме по-далеч“.
В състезанието взеха активно участие ученици от III-ти до VII-ми клас от: ОУ „Яне Сандански", НУ „Св. Климент Охридски", СУ „Бр. Миладинови". В оспорваната победа голямата награда велосипед, спечели Даниела Трайкова от 3 клас при НУ „Св. Климент Охридски“.

Ето къде ще мие "Чистота" идната седмица

График на ОП „Чистота“ за миенето от 25 до 29 септември

                                 Машинно миене на дюзи
                                     Район „Централен”

Състезания, игри и изненади в парк "Рибница"

Във връзка с включването на Община Пловдив в отбелязване на кампанията "Европейска седмица на мобилността 2017" днес в район "Северен" – парк “Рибница” се проведе голяма районна проява под патронажа на Кмета на района инж. Ральо Ралев.

Banner 468 x 60 px

Main Menu