Пловдив с поредно световно признание на международен форум в Китай

Пловдив получи наградата “Най-динамичен трансграничен град за електронна търговия за 2018 година”, по време на церемония по откриване на Първия 616 глобален трансграничен карнавал за електронна търговия и Третото международно търговско изложение Шънджън (The 1st 616 Global Cross-Border E-Commerce Carnival & The 3rd Shenzhen International Cross-Border E-Commerce Trade Expo).

Омбудсманът Манолова скочи на Валери Симеонов и обясни защо е била незаконно изгонена от тристранката

Омбудсманът на Република България Мая Манолова реагира на неловката ситуация, при която вицепремиерът Валери Симеонов я изгони от днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество към Министерския съвет.

От БСП поискаха оставката на Порожанов

От БСП поискаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов и обявиха, че за тях действията на властите за убиване на животни са неадекватни и незаконни.

УМБАЛ-Пловдив с отлична оценка

„УМБАЛ-Пловдив“ АД получи отлична оценка за цялостната си медицинска дейност от Комисията по акредитация за срок от 5 години. Заповедта е подписана от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и гарантира, че лечебното заведение осигурява висококачествени здравни услуги и разполага с базови възможности за обучение на студенти и специализанти. 

Комисията  е дала 25 отлични оценки за отделенията, лабораториите, болничната аптека и стерилизационната. Същата висока оценка е присъдена и на администратвно-стопанския блок. Единствено отделението по обща и клинична патология е с много добра оценка за срок от 4 години. 

Отлична е акредитацията за срок от 5 години и за практическото обучение – учебна практика и преддипломен стаж, на студенти бакалаври от направление „Здравни грижи“ по специалностите „Рехабилитатор“ и „Медицински лаборант“. 

„УМБАЛ-Пловдив“ АД е водещо лечебно заведение не само в Пловдив, тук се лекуват пациенти от цялата страна. През отделенията пролежават близо 30 000 болни годишно. Около 40 000 са пациентите, които получават медицинска помощ в приемните кабинети, а 30 000 са преминаващите през ТЕЛК-Пловдив.

Последваща акредитация се извършва след изтичане на срока на присъдената акредитационна оценка или при промяна на получената акредитационна оценка по искане на лечебното заведение.

Започнаха тържествата в митрополитския храм "Света Марина"

Днес е храмовият празник на митрополитската църква "Св. Марина" в Пловдив. През 2017 год. от Света гора - Атон, бе донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица - "Всецарица".

Започна обновяването на парка в квартал „Изгрев“

Най-големият парк в квартал „Изгрев“ ще бъде облагороден, съобщи кметът на район „Източен“, Община Пловдив Николай Чунчуков. Строителните екипи вече влязоха в зоната на улица „Босилек“, за да извършат нейното обновяване. 

Предстои подмяна на настилката на детската площадка с противоударна, ще бъдат монтирани нови люлки и съоръжения. В момента се сменят бордюрите, а за удобство на гражданите ще бъдат поставени и нови пейки.

„Поддържането на зелените зони в „Източен“ е сред приоритетите ни.  Полагаме постоянни грижи за парковете в района, за да бъдат привлекателни за почивка и прекарване на свободното време на жителите“, подчерта кметът Николай Чунчуков.

 

Banner 468 x 60 px