График за почистване на дъждоприемните шахти от 26 февруари до 1 март

Почистването на дъждоприемните шахти в Пловдив продължава по график. За счупени или липсващи капаци, както и за запушени шахти, гражданите могат да сигнализират на телефон 032/675 817. Ето къде ще работят екипите:

Христо Иванов: Делян Пеевски не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорност за разпределението на кадровите решения

Очевидно много болезнено преживява идеята, че стоте процента контрол, който досега е свикнал да смята, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Това каза пред журналисти в парламента Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски.

График за събиране на едрогабаритни отпадъци от 26 февруари до 3 март

И следващата седмица в пловдивските квартали ще се събират едрогабаритни отпадъци от домакинствата, съобщават от общинското предприятие „Чистота“. За да се избегне образуването на нерегламентирани сметища, гражданите трябва да изнесат край контейнерите непотребните дивани, фотьойли, шкафове, маси, столове, матраци, дюшеци, дограма и други обемни вещи непосредствено преди да минат машините – рано сутринта или късно предишната вечер.

Извънредна акция за почистване в „Столипиново”, ще поставят още контейнери

Два огромни камиона бяха напълнени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци на ул. „Възход” в „Столипиново”. Това стана при извънредна акция на „Чистота” след сигнал на граждани, че пространството се замърсява поради липсата на контейнери.

Затварят за движение ул. „Доктор Никола Ковачев”

Заради строително-монтажни работи, свързани с пробива под Централна гара, от 23 февруари до 11 април за движение на превозни средства се затваря ул. „Доктор Никола Ковачев”. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”.

Община Пловдив и АПИ привличат над 60 млн. лв. за подобряване на транспортната свързаност в региона

Община Пловдив получи одобрение на първи етап от оценката за проект на стойност 60 667 323, 42 лв. за Интегрирана териториална инвестиция “Подобряване на транспортната свързаност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен регион за планиране от ниво 2", по Програма “Развитие на регионите” 2021-2027, с водещ партньор Агенция пътна инфраструктура.

Banner 468 x 60 px