Още 1400 гаража ще бъдат изринати в "Източен"

1400 гаража ще бъдат изринати в район "Източен". Това обяви кметът на района Николай Чунчуков, предаде репортер на PlovdivNews.

"През тази година премахнахме 700 гаража. Остават още 1400. На тяхно място ще бъдат изградени места за паркиране. Проект за такива места в момента за изготвя за  Гладно поле", коментира Чунчуков след първата копка за изграждане на обществен паркинг.

На мястото на 70 грозни гаража, правят 132 паркоместа в "Източен"

Започна изграждането на нов обществен паркинг в район "Източен", предаде репортер на PlovdivNews. Първа копка на съоръжението, което се намира на бул. "Източен" №36-38 (карето между улиците "Братя Свещарови" и "Славейна") направиха кметът на града Иван Тотев и кметът на  района Николай Чунчуков. 

Родители и педагози обсъждат агресията при децата в Младежки център Пловдив

Ако започнем да мислим за агресията на децата не като съзнателен техен избор или пример от отношенията в семейството, които копират, а като липса на по-добри идеи какво и как може да направят, за да се погрижат за потребностите си, бихме имали много повече ресурс от разбиране за тях и съответно много повече енергия, с която да се справяме в такива ситуации и това да има траен резултат. 

Уволниха зам.-кмет в район "Източен"

Зам-кметът Николай Киров в район Източен е освободен от поста си. Това съобщи кметът на района Николай Чунчуков, предаде репортер на PlovdivNews.

Киров е човек на  "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева. Той се занимаваше с ГРАО и жилищно настаняване. 

Дани Каназирева: Има поне 3 причини срещу поскъпването на Синя зона

С  20 %  ръст на таксите за тротоарно право се нанася удар  на средния и дребния бизнес,  категорична е   председателят на  съветниците от „Съюз за Пловдив“

Председателят на общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева  няма да подкрепи  увеличението на цената за Синя зона от 1,50  на 2 лева  и 20 %  ръст на  таксите за  за ползване на маси на открито.   Поскъпването   на  тарифите  е предложено  от  кмета  Иван Тотев и  ще  се разглежда   в Общинския съвет на 23 януари. 

„Столипиново” се топли с памперси

Нов хитър начин за отопление са намерили в пловдивския квартал „Столипиново”. На самобитното им пазарче край блоковете на ул. „Сокол” жители на махалата продават огромни чували с неупотребявани памперси. Пълен догоре найлонов чувал струвал само 2 лева и се харчел като топъл хляб, казаха за „Монитор” местните.

Съдът бетонира глоба за отглеждане на кози в Пловдив

Пловдивският съд "циментира" глоба от 100 лева за пловдивчанин, който отглежда в двора си шест кози, седем ярета и един козел. Оборите на Тони Ламбов се намират в отдалечения квартал "Прослав" и съседите му от години негодуват, че се носи воня, а животните разнасят бълхи.

Павлова: Вотът на недоверие е проява на лош вкус, прилича повече на пр кампания

”Надявам се думата председателство да се запомни позитивно, защото ще я повтаряме мног често. Нека бъдем запомнени като Балконско председателство. Вотът на недоверие не е проява на добър вкус, прилича повече на пр кампания. В този случай вота се прави срещу вота с липсващи мотиви, бих го нерекла кьорфишек. Не ни е страх от вота на недоверия. В следващите дни ще се види колко са слаби аргументите му”.

Божидар Димитров: Комунизмът беше държавен капитализъм! Просто 3 ключа не им стигаха и сами го махнаха

Правилният термин за  т. нар. период на комунизъм в България е държавен капитализъм. Това обяви в предаването „Тази неделя” историкът проф. Божидар Димитров по повод дискусията какво да пише в учебниците на гимназистите за този период.   

По думите на проф. Димитров комунистите сами са свалили режима, защото са искали да минат на чиста капиталистическа власт. Преди това имаха повече от останалите, но пак имаха право само на три ключа и една кола, коментира професорът.

Пейо Колев събира факти от историята ни и ги публикува на сайта „Изгубената България”.  И той е на мнение, че властимащите са били истински капиталисти и най-малко са вярвали в комунизма. Комунизмът не се състоя, но с този термин отличаваме тоталитарния период, уточни Пейо Колев.

Според него на децата трябва да се разказва за този период с примери.

Banner 468 x 60 px

Main Menu