Ето ги новите цени на такситата в Пловдив

Новите цените на таксиметровите услуги в Пловдив влизат в сила през месец август. Това каза  Георги Ряпов от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи, във връзка с искането на таксиметровите шофьори за увеличение на тарифата.

Борисов взе главата на началника Пешко от АЕЦ Козлодуй след скандалното ВИДЕО

Във връзка с разпространен видео материал премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да извърши проверка по случая с непристойно поведение на служител на АЕЦ "Козлодуй".

Заместник-кметът Александър Държиков посрещна днес в Пловдив съветника по култура на китайското посолство ГУ Хонсин

Заместник-кметът  по култура и туризъм на Община Пловдив  Александър Държиков се срещна днес в Пловдив със съветника  по културните въпроси в посолството на Китай в София - г-н ГУ Хонсин и секретаря на посолството- г-н Сюй. 

В Пловдив продължава борбата с комарите

Борбата срещу комари в Пловдив през втората половина на месец юли, продължава при следния работен график :

    ДЕЗИНСЕКЦИЯ СРЕЩУ ИМАГО /ВЪЗРАСТНИ ФОРМИ НА КОМАРИ/ :

Ето къде ще мие "Чистота" идната седмица


График на ОП „Чистота“ за миенето от 24 до 28 юли

                               Машинно миене на дюзи
                                   Район „Централен”

От днес временно спират движението през жп-прелеза на „Пещерско шосе“

От 08:00 ч. на 21 юли /петък/ до 17:00 ч. на 24 юли /понеделник/ за движение на пътни транспортни средства се спира движението по бул. „Пещерско шосе“ в участъка на железопътния прелез при кръстовището с  бул. „Копривщица“. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Зам.-министър оглежда терени за "Дом за пловдивската опера"

Заместник-министърът на културата Румен Димитров се срещна с областния управител Здравко Димитров. Повод за срещата беше реализацията на идеята за намиране на подходящо място, но което да бъде изграден новият дом на Операта. Зам.-министър Димитров е в Пловдив заедно с експерти, за да огледа подходяща терени, на които би могло да бъде изградена подходяща сграда, в която да се настани Държавна опера – Пловдив.

Опасни кратери зеят на пътя Пловдив- Асеновград, министър - ремонтът започва скоро

Адски дупки зеят на пътя от Пловдив за Асеновград. Вчера репортер на PlovdivNews стана свидетел как две коли една след друга спукаха гуми в зейнал кратер. Въпросната дупка е на около 200 метра преди бензиностанция Газпром до Асеновград, но за съжaление не е единствена.

Проверяват сметоизхвърлянето в центъра на Пловдив, от 300 до 4000 лева глоба за нарушителите

Съвместни екипи на дирекция „Екология и управление на отпадъците“, ОП „Чистота“ и Общинския инспекторат предприеха интензивни проверки дали големите търговски обекти, ресторанти и вериги за бързо хранене в центъра на Пловдив спазват правилата за изхвърляне на отпадъци.

Пловдив посреща за 23-ти път участниците в Международния фолклорен фестивал

За 23-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът – домакин на Международния фолклорен фестивал. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.

СНИМКИ: Служители на район "Северен" се включиха в обновяването на парк "Сърнена гора"

Служители от администрацията на район „Северен“ начело с кмета на района инж. Ральо Ралев продължиха реновирането на парк „Сърнена гора“. След възстановяване на поливната система, днес те боядисаха съоръженията на 2 детски площадки и около 50 пейки в парка.

Banner 468 x 60 px

Main Menu