Пловдив ще е домакин на детско риболовно състезание

Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” и Изпълнителна агенция по горите с любезното съдействие и подкрепа на Община Пловдив организират риболовен празник за деца до 12-годишна възраст. 

Изграждат социално предприятие в Пловдив по спечелен от общината проект

Община Пловдив спечели проект за изграждане на социално предприятие за хора с увреждания. Финансирането на стойност 379 859 лв. е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Разработеният в отдел „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ проект е класиран на 7-мо място от общо 800 проекта, одобрени по процедура „Развитие на социалното предприемачество“. 

Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ отваря врати за общоградския празник за Световния ден на водата в Пловдив

Тази година общоградският празник за Световния ден на водата – 22 март ще се проведе от 11 часа в Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ на ул. „Г. М. Димитров“ № 20. На откриването ще присъства заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив Георги Титюков.

Делегати от 25 клъстерни организации от България, Европа и ЮАР на работна среща в Пловдив

Община Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации от България, Европа и ЮАР. Работната среща, организирана от Община Пловдив, се проведе като част от официалната програма на Годишната среща на TCI Network в България. Още в първия ден от своята визита в България делегатите избраха именно Пловдив за обмяна на опит с представители на отдел „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ към Община Пловдив и на пловдивските клъстери - Тракия Икономическа зона, ИКТ Клъстер - Пловдив и Зелена синергия. 

“Hills of Bass” сцена след полунощ на Hills of Rock 2018

Едва ли има друг музикален жанр в света, който да обединява в себе си толкова много стилове и в същото време да бъде така категорично разпознаваем. Рок, Хардкор, Пънк, Джаз, Соул, Рага, Реге, Етно, Хип-хоп, Хаус … всичко това и много други ги има в Дръм енд Бейс и Джънгъл музиката.

Николай Чунчуков зарадва с хранителни продукти възрастни хора от „Източен“

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков раздаде пакети с храни на 20 възрастни жители на района. Помощта, осигурена със съдействието на Българския червен кръст в Пловдив, съдържа ориз, брашно, леща, макарони и други хранителни продукти.

Ясно е кой ще отглежда невръстното дете на Илияна и Ради след кървавата драма

Дъщерята на 32-годишния Илиян от Кючука, който уби съпругата си Илияна и после сложи край на живота си, ще бъде отгледана от родителите на майка си. Бабата и дядото взеха момиченцето на година и 1 месец още на следващия ден след трагедията, съобщи шефката на „Социално подпомагане” в Пловдив Надя Танева, пише marica.bg.

Марица пусна билетите за финала с Левски

Вече се продават билетите за първия мач от финалния плейоф в Националната волейболна лига между Марица (Пловдив) и Левски (София). Двубоят е утре, 21 март, от 18:30 б.в. в зала Пловдивски университет.

Здравко Димитров: Развитието на летище Пловдив е много важно за цялата област

"Летище Пловдив е много важно за града. Процедурата по концесията му е Министерски съвет. Надявам се колкото се може по- скоро концесията да е готова, за да може новите хора да разработят летището, защото това е много важно както за Пловдив, така и за цялата област". Това каза областният управител Здравко Димитров днес, предаде репортер на PlovdivNews.bg

С изграждането на Асеновградско шосе връзката с летище Пловдив става много лесна, добави Димитров.

Монтираха 10 нови паркомата в „Синя зона“

Паркирането в „Синя зона“ се улеснява още повече след като ОП „Паркиране и репатриране“ монтира на възлови места 10 нови автомата за таксуване. Това съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Banner 468 x 60 px