Започна ремонт на окаяна улица в Кичука

Реконструкция на продължението на ул. "Борис Шивачев" започна днес и ще продължи 40 дни, предаде репортер на PlvdivNews. Старт на ремонтните дейности дадоха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Южен" Борислав Инчев.


"Тази част от "Борис Шивачев" дори не прилича на улица и засяга над 1200 жители на района. За 1 година минахме през всички процедури, за да стигнем до днешния ден, в който започва ремонтът. Отсечката ще бъде затворена докато се направи новата пътна настилка. Ремонтът включва още нови тротоари, осветление, канализация и паркоместа", коментира Борислав Инчев.
"Хората повече няма да си трошат колите тук. Около 60 000 лева струва ремонтът. На следващ етап, след извършването на отчуждителна процедура, ще бъде ремонтирана и другата част на улицата", добави кметът на "Южен".
"През тази седмица започва и реконструкцията на ул. Етна, както и изграждането на паркинг на ул. Одеса. За 2017 г. са предвидени 3 детски площадки и голям паркинг до "Хаджията Груев". Започваме и запълването на дупките, които са се отворили по улиците в района след тежката зима", каза още Инчев.

Banner 468 x 60 px