Хиляди пловдивчани се тълпят в храм "Свата Марина", за да се докоснат до частица от одеждите на Света Богородица

Хиляди миряни се редят в деня на великомъченица Марина, в едноименния митрополитски храм в Пловдив. Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай възглави светата Литургия по повод празника в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

В навечерието на празника на митрополитския храм вчера в Пловдив бяха посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „Св. Йоан Богослoв” и копие на чудотворната икона на Св. Богородица -  „Всецарица”, което бе подарено на Пловдивската митрополия от Света Гора – Атон.
С литийно шествие светините бяха пренесени от катедралния храм „Успение Богородично” до Митрополитския храм „Света Марина” и поставени за поклонение на вярващия народ.

На всеки богомолец се дава за благословение икона с образа на св. Богородица и памук, осветени на светините и бива помазван с елей за здраве и благословение.

Banner 468 x 60 px