С полиция отцепват булеварди в Пловдив, мерят нощен шум от заведения

Масирани нощни проверки по заведенията предприема съвместно с полицията пловдивският общински инспекторат.

"Засипани сме със сигнали на граждани, които се оплакват от шум, викове и силна музика. Хората се жалват, че не могат да спят и са подложени на терор", заяви шефът на инспектората Ангел Славов. Той уточни, че организират и подготвят акции след 12 часа през нощта. Полицията ще отцепва участъци от булеварди, за да не преминават автомобили. Славов не съобщи кои заведения са на прицел, единствено каза, че се намират по булевардите "Шести септември", "Цар Борис Трети Обединител" и "Христо Ботев".

Движението щяло да се спира за един час. Според шефа на инспектората това нямало да пречи на трафика, тъй като по това време не денонощието няма много автомобили. "Целта е да се измери шумът от заведенията. В противен случай музиката се смесва с преминаващите коли", уточни Славов.

При проверките щяло да се следи и дали заведенията спазват работното време. Минималната глоба била 200 лева, а максималната - 2000. Според шефа на инспектората оплакванията били срещу известни пловдивски клубове. Години наред хората около Сточна гара се жалвали от нощен терор, който идвал от близките клубове. Собствениците са длъжни да ги изолират така, че да не пречат на живеещите наблизо, предупреди Славов.

 

https://www.24chasa.bg/region/article/6340651

Banner 468 x 60 px