Платените места за паркиране в Пловдив ще се разпределят с точкова система

По точкова система ще бъдат оценявани желаещите да наемат паркомясто в Пловдив, ако през септември ОбС приеме предложението на районните кметства. Заложили сме редица критерии, за да е по-справедлив процесът, тъй като отдаването на паркомясто чрез търг ще облагодетелства по-платежоспособните, смята кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. 

Сред критериите са къде е регистриран автомобилът, респективно – къде се плащат данъци, броя на децата в семейството, уседналост и др. 

Не повече от 150 паркоместа са предвидени за платено паркиране в „Централен“ до края на годината. Вече са подадени 210 заявления, показва справката на районната администрация. По точкова система ще бъдат оценявани желаещите да наемат паркомясто в Пловдив, ако през септември ОбС приеме предложението на районните кметства.

Заложили сме редица критерии, за да е по- справедлив процесът, тъй като отдаването на паркомясто чрез търг ще облагодетелства по-платежоспособните, смята кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. С предимство ще са кандидастващите, чийто автомобили са регистрирани в Пловдив, а също семействата, които имат повече деца. За всяко от тях ще се дава по една точка, обясни Георги Стаменов./bnr

Banner 468 x 60 px