Пловдив се включва в инициативата "Да изчистим България заедно!"

На 16 септември 2017 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно!”. Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста. Кампанията е част от събитията, които са предвидени в програмата на Община Пловдив за отбелязване на „Европейската седмица на мобилността” от 16-22 септември и всички следват темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност".

В тази връзка от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ апелират: „Елате с велосипед или пеша до мястото, където ще се включите в кампанията „Да изчистим България заедно”.

Началото ще бъде поставено в 10:00 ч., като временни пунктове за раздаване на материали (чували и ръкавици), необходими за почистването ще се обособят на следните места в града:

- „Данов хълм” - пред Радио и телевизионен център;

- Парк „Лаута”– до „Парк-хотел Пловдив”;

- Парк „Лаута” - беседката до барбекюто;

- Гребна база - пред ресторант „Гребеца”;

- Гребна база „Розариум” - на алеята зад Братската могила до кучешката площадка;

- Гребна база - Отрезвителя;

- „Младежки хълм” - до Детската железница;

- Хълм „Бунарджика – до паметника на „В. Левски”,

- Северният бряг на река Марица (тревните площи) - до магазин „Лекси” в близост до детски център „Тон Бонбон” ;

- Кв. „Гладно поле” - пред администрацията на р-н Източен;

- Парк "Източна Румелия" на ул. „Кукуш”;

- Надлез „Родопи” – тревни площи.

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените 12 временни пункта минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през целия ден във всички районни администрации. В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани. Община Пловдив призовава гражданите активно да се включат в почистването, за да направим заедно Пловдив още по-приветлив и уютен град. Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден!

Banner 468 x 60 px