Ето кой е фаворитът на ГЕРБ за шеф на парламента!

Димитър Главчев ще е най-вероятният шеф на новия парламент, съобщава "Труд". Другият експерт от ГЕРБ, обсъждан за поста, е Данаил Кирилов. Той беше председател на правната комисия в 43-тото НС.

Аргументите на ГЕРБ в полза на това Кирилов да запази поста си са предстоящите важни промени в изборното законодателство и продължаващата съдебна реформа. Очаква се утре на заседание на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев да бъде обявен като председател на 44-тото НС.

За първия работен ден от светлата седмица не са предвидени преговори по коалиционното споразумение и разпределението на постове в кабинета Борисов 3. Обединените патриоти ще имат свой съвет на коалицията, в който по традиция участват председателите и по един от зам. председателите на партиите в коалицията.

Той ще бъде последван от заседание на парламентарната група на обединените патриоти, на която се очаква официално да им бъде съобщено името на парламентарния шеф. Предварителните сондажи за Димитър Главчев с патриотите вече са минали успешно.

Banner 468 x 60 px