ВМРО - Пловдив: Делото на Илинденци не е забравено и скоро ще бъде доведено до успешен край!

Илинден, майко, Илинден, за българите Великден!
    С тези думи на неизвестен автор възклинкал така по повод най-голямото българско въстание избухнало на 2 август 1903 година, Ръководството на ВМРО - БНД поздравява своите членове и симпатизанти!
    Преди 114 години поробеното българско население от Охрид до Черно море се вдигна на въорежена борба срещу турския поробител за да отвоюва свободата си, която му бе позорно отнета на Берлинския конгрес. Въстанието беше кърваво потушено от башибозук и редовен аскер, но показа на Европа, че останалите в робство българи милеят също за своята свобода!
    Днес 114 години по-късно в Скопие беше изпълнен българският национален химн и премиерите на Македония и България положиха цветя пред общия ни герой - Гоце Делчев. ден по-рано бе подписан и Договорът за добросъседство, жадуван от българите от двете страни на границата повече от 25 години. С този договор двете братски държави се съгласиха че имаме общо минало и е първа стъпка към нашето общо бъдеще!
    По повод светлия ден Илинден, от ВМРО - Пловдив заявяват категорично, че делото на Илинденци не е забравено и скоро ще бъде доведено до успешен край!

Banner 468 x 60 px