Каракачанов гневен: Докато продължаваме да плащаме толкова много за помощи, няма да има пари за нищо

"Държавата ти е осигурила безплатно образование. Ако се разходите, голяма част от тези деца се водят болни от различни болести. Същите тези, които не си мият ръцете, получават повече пари без един работен ден от лекарите, които пребиват. Има теми по които политиците не може да продължават да си играят на леви и десни". Това заяви вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви по повод епидемията от хепатит в ромската махала в Луковит.

Държавата е обърнала политиката към ромското население, парите на данъкоплатците са за ромските махали, за да има там бейби бум. "Тези хора няма да вкарат един лев в бюджета на България, те са само потребители", допълни гневно Каракачанов.

Лидерът на ВМРО заяви, че всеки трябва да се съобразява със законите. "Никакъв компромис по този въпрос", каза още той.

За липсата на хора в армията, Каракачанов заяви, че това е поради липса на бюджет.

"Заплатата на военните е мизерна, това е проблема. Аз вече 4 месеца обикалям и знам за какво става дума, защото хората когато намерят по-добра работа, напускат. Заплатата не трябва да е по-малка от тази, която взема един учител. Министъра на финансите разпределя каквото има, докато едни такива мургави сънародници продължават да взимат хиляди за помощи, няма да има пари за нищо", допълни Каракачанов, като бе категоричен, че няма да се откаже да иска увеличение на заплатите.

По повод новоприетия Доклад за състоянието на армията, министърът на отбраната заяви, че той е съвсем реален и в него са написани всички проблеми. Силовият министър се обърна към водещия, как сме се докарали до там да имаме много самолети, но които са недействащи, а половината от тях са нарязани на скраб.

За казуса с "Дунарит" министърът заяви, че държавата не е искала да национализира по никакъв начин предприятието, а само да го оздрави и да запази работата на хората. "Българската военна индустрия трябва да се подпомага от държавата, но фирмите трябва да си вършат работата".

Лидерът на ВМРО защити колеката си Валери Симеонов за акциите му на морето, като заяви, че той в качеството си на вицепремиер има пълното право да участва в проверките. "Никой ли не знае, че в тези заведения се продават наркотици. Бяхте заети да отразявате протеста на силиконовите дами и мутрите с татуировките. Никой ли не знае, че когато си наел 200 кв,, а си построил над 1000. Валери Симеонов направи точно това, не си затвори очите", заяви коалиционния партньор на Симеонов.

Banner 468 x 60 px