Дани Каназирева: Да се спре с разпродажбата на имоти

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи поредното предложение на общинската администрация за продажба на имот. Този път община Пловдив продава 3350 кв. м. Това е продължение на порочната практика да се разпродават масово всички общински имоти и да не се придобиват никакви нови.

„Днес продават над 3 хил. кв. м. Утре ще продадат още повече. От началото на тази мандат вече са предложени за продажба 75 564 кв. м. имоти. По време на предишния мандат продадоха 147 982 кв.м. За да си го представят всички пловдивчани – тази управа разпродаде терени с големината на над 30 футболни игрища“, обясни Дани Каназирева.

„Съюз за Пловдив“ не приема обясненията на общинската управа, че разпродажбата е необходима заради недостатъчни приходи в бюджета. Общината събира едни от най-високите данъци и такси от пловдивчани, а оживлението в строителството още повече увеличава приходите. 

„Истинската причина е, че Пловдив от години се управлява като чужд град. През цялото време на това управление Пловдив е придобил само един имот – общината купи бар „Калигула“, който щеше да бъде преустроен в художествена галерия. Галерия няма, но има нови и нови продажби“, продължи лидерката на „Съюз за Пловдив“.

Дани Каназирева посочи три проблема от масовото разпродаване на терени – общината не може да провежда жилищна политика, няма къде да построи нови паркинги и не разполага с терени за нови обществени сгради и културни центрове. 

„Съюз за Пловдив“ гласува винаги срещу предложенията за разпродажби. Дани Каназирева призова за дългосрочна политика, която да включва план за увеличаване на общинските имоти, а не разпродаване.

 

Banner 468 x 60 px