15-годишен ученик гърмя с бомбички и откри стрелба с пневматично оръжие

15-годишен ученик нападна преподавателката с кухненско сатърче, удари я по главата, гърмя с бомбички и откри стрелба с пневматично оръжие, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал в час по информатика в училище в град Ивантеевка, Московска област. Според местната прокуратура ученикът е бил в конфликт с учителката и съучениците си. По предварителна информация ученикът е внесъл оръжието, скрито под дълга дреха. След като открил стрелба, три деца скочили през прозореца и едно момче си е счупило крак, другите получили натъртвания, а учителката има открита черепно-мозъчна травма.

Всички пострадали са откарани в болница. Ученикът е задържан и отведен за разпит. На учениците и учителката се оказва психологическа помощ. Ученикът стрелял по учителката си, защото по-рано същия ден закъснял за час по информатика, а преподавателката го извела от клас заради облеклото му. Момчето се появило с дълъг черен шлифер и високи ботуши.

Съучениците на извършителя свидетелстват, че двамата с учителката говорели на висок тон, а след това се чули изстрел и виковете на жената. После ученикът се върнал и открил стрелба в класната стая. Руският следствен комитет образува дело за хулиганство за стрелбата. От Следствения комитет съобщиха също, че момчето е от добро семейство. Прокуратурата е започнала проверка по случая. В деветокласника са открити две самоделни взривни устройства и пневматично оръжие.

Banner 468 x 60 px