Сгащиха опасната ромка Петя, избягала от италиански затвор

Нашенската ромка, която преди дни избяга от италиански затвор "Ребибия", е била отново арестувана. Жената, която има и българско гражданство, изчезна от затвора „Ребибия” в Рим в петък.

Според медиите карабинерите я разпознали обаче чак в неделя вечерта на централната гара Термини по време на редовните си контролни проверки, съобщава италианското издание Repubblica. Жената носела перука и черни очила, за да не бъде разпозната.

Според властите през дните на бягството си ромката скитала из града. Почти не спала и се хранела в заведение за фастфуд. Смята се, че арестуваната е на 32 г. и че се казва Петя Динкова Богданова, макар че се подвизава и под други имена. Тя бе търсена с европейска заповед за арест и екстрадирана от Германия в Италия заради 4-годишна присъда за кражба и обир.

В миналото действала винаги с помощта на свои сънародници. След като бе транспортирана до римския затвор „Ребибия” в петък обаче тя успя да се измъкне, омесвайки се с група посетители. След повторното й залавяне в неделя вечер тя отново била откарана в затвора.

Предстои й да изтърпи и останалата част от наказанието си. В изявление пред осведомителната агенция Кронос шефът на Националната федерация за сигурност в Лацио Масимо Костантино изрази задоволство от работата на карабинерите, заловили българката. "Сега затворничката ще може най-после да изтърпи наказанието си», каза Костантино./блиц

Banner 468 x 60 px